De Beidehandjes zwaaien Leiden uit aan het eind van de toegift die ze gaven na het winnen van de Gouden Pet. (foto's: Chris de Waard).

"De Beidehandjes" winnen Gouden Pet

De eerste prijs van het straatmuzikantenconcours de Gouden Pet is zondag naar het duo De Beidehandjes uit Bergen gegaan. Nadat de tientallen deelnemers de hele middag overal de binnenstad hadden opgeluisterd met vrolijke noten, begon om 17.00 uur de finale op het Stadhuisplein. De finale werd voorafgegaan door een optreden van de bekende Schiedamse band “The Amazing Stroopwafels.”

’s Middags beoordeelde een vakjury alle muzikanten. Daar kwamen zes finalisten uit: BHQ ‘Special Four’ uit Ede, De Beidehandjes uit Bergen, Hot Club de Frank en drie Leidse deelnemers: ’t Valies, de Clover Blue Grass Boys en Ino Vino Voce. De BHQ ‘Special Four’ bleek bij de finale niet meer aanwezig, waardoor de strijd om de gunst van het publiek om de overgebleven vijf ging.

Nadat alle finalisten twee nummers hadden gespeeld, mocht het publiek via stembriefjes de uiteindelijke winnaars aanwijzen. Dat werden dus De Beidehandjes die de Gouden Pet meenamen naar het Noordhollandse Bergen. Organisator Frank van Leeuwen vertrouwde Sleutelstad.nl toe waar de Gouden Pet vandaan komt: De Leidse feestwinkel Paddenburg!’t Valies uit Leiden en Hot Club de Frank uit Amsterdam werden respectievelijk tweede en derde.

Advertentie

Leiden goudenpet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×