De Gouden Petwinnaars van vorig jaar: De Beidehandjes uit Alkmaar. (Archieffoto: Chris de Waard).

Recordaantal deelnemers Gouden Pet Festival

Op zondag 4 juli zal het uiterst succesvolle en landelijke bekende concours voor straatmuzikanten, de Gouden Pet, weer plaatsvinden in de sfeervolle Leidse binnenstad. Het festival wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd en groeit elk jaar weer. Er zal een recordaantal van ongeveer 45 acts uit heel Nederland optreden op verschillende straathoeken en terrassen.

Er zullen veel verschillende acts optreden, oude bekenden als ’t Valies (swingende folky popcovers) en zanger en tekstschrijver Ed Citroen. Citroen is tevens één van de finalisten van het Leids Festival van het Levenslied. Ook nieuw talent als Ngoma, een West Afrikaanse Percussie band en Osiris en Apis, twee mensen met een grote liefde voor het Nederlandse repertoire, zullen hun kunsten ten toon spreiden.

Het festival start om half één. De acts zullen vier optredens van ongeveer een half uur geven op verschillende plaatsen in de Leidse binnenstad. Om half vijf zullen de winnaars van de Gouden Pet van 2003, de Beidehandjes, optreden op het Stadhuisplein. Daarna worden de zes finalisten – uitverkoren door een deskundige jury – bekend gemaakt. Zij zullen op het Stadhuisplein voor het voetlicht treden, waarna jury en publiek bepalen wie de winnaar van de Gouden Pet is. De winnaar van de 1e prijs krijgt 500 euro en de felbegeerde Gouden Pet. De 2e prijs bedraagt 250 euro en de 3e 125.

Advertentie

Leiden goudenpet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×