Foto's: Chris de Waard.

Recordopkomst bij oefening koraalmuziek

Elk jaar wordt er op de woensdagavond voor 3 oktober bij Concordia aan de Langegracht geoefend voor de koraalmuziek, zodat degenen die de moeite nemen om daarbij aanwezig te zijn tijdens de viering van Leidens Ontzet niet voor verrassingen komen te staan. En dat is maar goed ook, want niet alleen is er dit jaar een heel nieuw nummer “Leiden Vrij” in het repertoire opgenomen, ook het ‘gouwe ouwe’ “Lied van Koppelstock den Veerman” heeft dit jaar een extra couplet.

Vergeleken met vorig jaar kwamen ongeveer 1,5 keer zoveel Leidenaren woensdagavond op de oefensessie af. Dat is overigens een trend die al enkele jaren aan de gang is. Oud-voorzitter Claas Griffioen van de inmiddels wegens succes opgeheven ‘Vrienden van de Reveillle’ twijfelt dan ook of hij een nieuwe club op zal richten: “De Vrienden van de Koraaloefening”. “Als het zo doorgaat, passen de mensen over een paar jaar niet meer in het knusse zaaltje van Concordia”, vreest ook oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging, Annelies Koolen. “En zeg nou zelf, het is hier toch hartstikke knus.” Na afloop bleef het nog lang gezellig bij Concordia. De muzikanten hadden er nog geen genoeg van en speelden nog een tijdje vrolijk door. Tot groot genoegen van de achterblijvers.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2004


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×