Taptoe der Verenigingen trekt door Leiden

7

Zaterdagavond is als vanouds aan de vooravond van 3 oktober de grote taptoe gehouden. Dit jaar kregen alle deelnemers weer gewoon een penning in plaats van, zoals vorig jaar, een lampje. De 3 October Vereeniging stimuleert jaarlijks het motto ‘een lint van licht door Leiden’ en deelde daarom vorig jaar lampjes uit.

Het bleek echter dat veel deelnemers al jaren meedoen en de penningen met de jaartallen sparen. “Speciaal voor de mensen die hun serie compleet willen houden, hebben we er dit keer 2003 en 2004 allebei op gezet”, zo verklaarde taptoecommissaris Eric Filemon bij de start de dubbele jaartallen.

Delen

7 reacties

 1. Cees Mentink op

  Goedemiddag CHRIS,

  Als wij al ‘A hard day’s night’ (vrij naar The Beatles) hebben gehad,

  compleet met slagregens, dan moet jij dat in het kwadraat hebben

  ervaren. Onze complimenten voor de geweldige fotoreportage van de

  Taptoe. Voor wie de Taptoe hebben gemist, geeft deze immense serie

  een uitstekend beeld van ‘de ene helft van Leiden, kijkt naar de andere

  helft’. Bedankt.

  Overigens, een klein foutje twee foto’s: er worden geen kransen gelegd bij

  het Joppensz-monument, maar bij dat van Jan van Hout. Het is je

  vergeven. 

  Wij kijken nu al uit naar je verdere fotografische impressies van de viering.

  Groeten,

   

   

 2. Chris de Waard op

  Cees, dank voor de correctie. Ik heb het aangepast. Overigens nog een excuus voor de laatste taptoe-deelnemers. De camera bevag het een kwartier voor het einde, dus van de laatste groepen helaas geen foto’s.

 3. Nou Chris, als je dan toch bezig bent met corrigeren, zet dan meteen de juiste naam van Holland Centraal-verslaggever Joost van der Stel boven zijn foto. Die uit de studio is briljant trouwens. Ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt op m’n eigen site!

 4. Marieke de Kok op

  <u>Scouting sint Jozef Leiden heeft de tweede prijs!</u>

  Weken voorbereiden, ontelbare uurtjes werk en heel veel enthousiasme zijn beloond. Scouting Sint Jozef heeft namelijk de tweede prijs gewonnen met de drie oktober taptoe. De reusachtige spin van papier maché met acht verlichte poten viel in goede aarde bij de jury. Ook burgemeester Lenferink was erg gecharmeerd van de spin, want bij het Van der Werf monument begon hij spontaan de klappen toen onze kar lang kwam rijden.

  De kar was uiteraard geheel in het thema van 3 oktober 2004 past: Beezzzt wat een feezzzt. Door de poten van de spin te verlichten met ontelbaar veel kerstlampjes, beeldden we bovendien het ‘lint van licht’ uit. Elke speltak was verkleed als aas voor de spin. De bevers waren lieveheersbeestjes, de welpen waren vuurvliegjes. De esta’s waren vliegen, de gidsen rupsen en de verkenners vlinders. Ook liep er een charmante wesp mee en een enorm lieveheersbeest.

  Het geldbedrag dat de scouting heeft gewonnen, wordt gestoken in een groot evenement op de nationale scoutingdag 2005 op de Beestenmarkt. Twee jaar geleden heeft sint Jozef dit ook gedaan en is gemerkt dat niet alleen de leden het erg leuk vinden, maar ook Leidse kinderen een leuke middag hebben gehad. De voorbereidingen hiervoor zijn nog in volle gang.

  Met dit bericht willen we de jury bedanken, de leden bedanken en de taptoecommissie van sint Jozef bedanken. En we beloven dat we volgend jaar net zoveel tijd en energie in de taptoe steken. Want winnen voelt goed, maar het geld wordt ook uiterst goed besteed.

 5. Aan alle leden én leiding van St.Jozef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie prijs: echt een top-prestatie!!!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline