Valkbrug beschadigd door kermistruck

1

Een vrachtwagen van een kermisexploitant die het fietspad koos in plaats van de normale rijbaan. Dat is volgens wethouder Ron Hillebrand de oorzaak van de grote scheur in de Valkbrug. Dat heeft volgens Hillebrand overigens niet tot gevaarlijke situaties geleid, omdat de politie de scheur snel ontdekte en het gat heeft afgezet. Het gapende gat in de brug is dinsdag gerepareerd. De kosten wil de gemeente verhalen op de 3 October Vereeniging of op het waarborgfonds.

“Of op de dader natuurlijk,” zei Hillebrand dinsdag in antwoord op vragen van van GroenLinks-fractievoorzitter Gerard van Hees. “Maar dat zal wel moeilijk worden, want er zijn geen getuigen.

De huidige Valkbrug is overigens een noodbrug, maar dat heeft volgens Hillebrand niets met de beschadiging te maken: “Als er geen vrachtwagens over het fietsgedeelte rijden, kan die brug nog jaren mee”. Dat moet ook wel, want de gemeente wil de definitieve Valkbrug pas aanleggen als het hele gebied rond de Lammermarkt en de Lakenhal over enkele jaren op de schop gaat.

Delen

1 reactie

  1. Peter Adrz. v.d. Werf op

    Leuke reactie om de schade te verhalen op de 3 oct. vereniging, zo lust ik er nog wel een paar. Kunnen we gelijk ook alle vernielingen door vandalen waar geen getuigen van zijn bij de 3 oct. ver. dumpen. Leidse politie ga maar lekker op zoek naar de dader…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline