Staatssecretaris Schultz opende twee jaar geleden de tijdelijke Valkbrug. Met de noodbrug heeft Leiden de vaarroute met de regio verder opengesteld. De nieuwe brug is hoger, waardoor er nu een open vaarweg is tussen Leiden en de Kaag. (Archieffoto: Chris de Waard).

Valkbrug beschadigd door kermistruck

Een vrachtwagen van een kermisexploitant die het fietspad koos in plaats van de normale rijbaan. Dat is volgens wethouder Ron Hillebrand de oorzaak van de grote scheur in de Valkbrug. Dat heeft volgens Hillebrand overigens niet tot gevaarlijke situaties geleid, omdat de politie de scheur snel ontdekte en het gat heeft afgezet. Het gapende gat in de brug is dinsdag gerepareerd. De kosten wil de gemeente verhalen op de 3 October Vereeniging of op het waarborgfonds.

“Of op de dader natuurlijk,” zei Hillebrand dinsdag in antwoord op vragen van van GroenLinks-fractievoorzitter Gerard van Hees. “Maar dat zal wel moeilijk worden, want er zijn geen getuigen.

De huidige Valkbrug is overigens een noodbrug, maar dat heeft volgens Hillebrand niets met de beschadiging te maken: “Als er geen vrachtwagens over het fietsgedeelte rijden, kan die brug nog jaren mee”. Dat moet ook wel, want de gemeente wil de definitieve Valkbrug pas aanleggen als het hele gebied rond de Lammermarkt en de Lakenhal over enkele jaren op de schop gaat.

Leiden valkbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×