GroenLinks wil snel opvang voor daklozen

“De opvang van Leidse dak- en thuislozen laat nog steeds veel te wensen over”. Dat stelde GroenLinks-raadslid Anton Dronkers dinsdag in de gemeenteraadsvergadering waar hij wethouder Hans Buijing opriep om snel te zorgen voor een sluitende 24-uurs opvang voor deze groep mensen. Dronkers: “De openingstijden van de bestaande voorzieningen sluiten niet op elkaar aan. Daardoor moeten daklozen vaak buiten overnachten, terwijl het weer nu koud en guur wordt. Er is zelfs al sprake van nachtvorst.”

Wethouder Hans Buijing gaf aan dat het college van B en W hard werkt aan oplossingen: “We zijn bezig met een zoektocht naar locaties en middelen”. Eind oktober, begin november bespreekt het college de uitkomsten van die zoektocht, daarna worden de voorgestelde opvangplekken naar buiten gebracht. Het gaat dan minimaal om en meerjarige opvangplek. Buijing zegde wel toe dat de gemeente, net als vorig jaar, voor extra opvang zal zorgen als het echt koud wordt. “Maar voor een uitbreiding van de opvangtijden bij De Bakkerij hebben we gewoon nu geen middelen. Bovendien is er met de buurt afgesproken dat er geen toename van de overlast zal zijn”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×