Krakers beginnen filmzaal bij Leiden CS

Enkele weken geleden werden twee winkelpanden aan het Stationsplein gekraakt door de Kraakgroep Leiden. De groep die er nu gebruik van maakt heeft de panden inmiddels omgedoopt tot de ‘Überfleks Multipleks’ en gaat er de komende tijd elke donderdag een film vertonen. Om binnen te komen moeten bezoekers naar de parkeerplaats achter de flat lopen en aanbellen bij nummer 218.

In de nabije toekomst willen de krakers in de panden een computerwerkplaats met gratis internet openen. Eerder kraakten ze voor dat doel al een pand aan de Herenstraat, maar daar moesten ze al snel uit. Binnenkort openen de krakers ook een eigen website op www.multipleks.org.

Leiden herenkraak


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×