Krakers beginnen filmzaal bij Leiden CS

Enkele weken geleden werden twee winkelpanden aan het Stationsplein gekraakt door de Kraakgroep Leiden. De groep die er nu gebruik van maakt heeft de panden inmiddels omgedoopt tot de ‘Überfleks Multipleks’ en gaat er de komende tijd elke donderdag een film vertonen. Om binnen te komen moeten bezoekers naar de parkeerplaats achter de flat lopen en aanbellen bij nummer 218.

In de nabije toekomst willen de krakers in de panden een computerwerkplaats met gratis internet openen. Eerder kraakten ze voor dat doel al een pand aan de Herenstraat, maar daar moesten ze al snel uit. Binnenkort openen de krakers ook een eigen website op www.multipleks.org.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline