Krakers moeten pand Van Hogendorpstraat verlaten

De vijf krakers die in augustus een leegstaand slooppand aan de Van Hogendorpstraat in gebruik namen moeten deze op last van de rechter verlaten. “Waarschijnlijk worden ze volgende week al op straat gegooid,” zo meldt de Kraakgroep Leiden. Tijdens het kort geding dat vorige week maandag diende, heeft het vijftal uitvoerig aan de rechter uitgelegd dat er een enorme woningnood heerst en dat het voor veel jongeren en mensen met weinig geld niet mogelijk is om aan een betaalbare woonruimte te komen. De rechter bleek niet onder de indruk en stelde Woningcorporatie Portaal die de ontruiming vorderde in het gelijk. De krakers beraden zich nog op de vraag of zij vrijwillig uit het pand zullen vertrekken. “In ieder geval zal komende week een gepaste respons volgen op deze onrechtvaardige situatie,” zo laat de Kraakgroep Leiden alvast weten.

“Door de ontruiming komen de jongeren op straat te staan. Toch vond de rechter dat ze er geen belang bij hadden om in het pand te blijven. De vijf krakers moeten er dus uit zodat Portaal één enkele kraakwacht in het pand kan zetten. Het woonrecht van de krakers maakt voor de Nederlandse rechtsstaat blijkbaar niets uit,” zo schrijven de krakers in een communiqué.

Leiden hogendorpkraak


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×