Hessing: "Studentenrugbyers kunnen naar DIOK"

De rugbyers van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap kunnen vervangende (speel)ruimte krijgen bij DIOK. Dat zegt D66-wethouder Ruud Hessing (sportzaken) naar aanleiding van de verkoop van het ‘Palenpadje’ in de Leeuwenhoek, waar het LSRG al sinds jaar en dag speelt. “De universiteit heeft ons gevraagd of we een oplossing hadden voor de LSRG,” aldus Hessing: “Ik vond het juist zo’n mooi voorbeeld van samenwerking tussen Universiteit en gemeente en nu blijkt dat LSRG er niet in is gekend”.

Hessing ziet ook in dat het onderbrengen van de rugbyende studenten bij DIOK geen makkie wordt. “We verkeren inderdaad niet in geen luxe-positie”. Ook het Sportbedrijf Leiden gaat er vanuit dat het LSRG en DIOK uiteindelijk met DIOK een terrein zullen moeten delen.

Leiden lsrg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×