Van links naar rechts D66-wethouder Ruud Hessing, Pvda-wethouder Ron Hillebrand en Jos Melchers, directeur van Projectontwikkelaar MAB. (Foto: Chris de Waard).

Boommarktgarage geschrapt door miljoenenoverschrijding

De gemeente Leiden bouwt in het Aalmarktgebied geen parkeergarage. Door de jarenlange vertragingen blijken de kosten voor het Aalmarktplan verdubbeld te zijn van 20 naar 40 miljoen euro. Door de Boommarktgarage te schrappen, bespaart het college 14 miljoen. Tot nu toe was de aanleg van de garage een keiharde eis van de investeerders. No Parking, No Business, zo was het devies.

Die parking wordt binnen het Aalmarktplan nu gecompenseerd door de aanleg van de Rijn Gouwe Lijn die volgens berekeningen van de gemeente 2400 extra bezoekers naar de Leidse binnenstad zal trekken. Verder komt er een nieuwe, ondergrondse, parkeergarage van 500 tot 1000 plaatsen buiten de singels op de plek van het parkeerterrein bij de Morspoort. Daar worden ook 75 tot 80 woningen langs de singel gebouwd. Het kantoorgebouw van de belastingdienst wordt gerenoveerd of gesloopt ten behoeve van 12.000 vierkante meter kantoorruimte en 6.000 vierkante meter grootschalige detailhandel. Daarbij moet gedacht worden aan bedrijven als de Mediamarkt, zo maakten de wethouders Hillebrand (ruimtelijke ordening) en Hessing (parkeren) vanavond bekend.

Overigens verdwijnt de Boommarktgarage niet helemaal. Op de plek waar deze gepland was, komt nu een kleine ondergrondse parkeergarage met 91 bewonersplaatsen. Deze kunnen echter alleen worden gekocht. Prijskaartje per stuk: 40.000 euro.

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×