Leidse ondernemer wil ijsbaan redden

Ondernemer Jan Verbaan staat garant voor eventuele tekorten bij de ijsbaan op de Beestenmarkt. Dat aanbod heeft Verbaan vrijdag gedaan aan wethouder Ron Hillebrand. Deze heeft nog niet op het aanbod gereageerd.

Verbaan ligt al jaren met de gemeente overhoop. Onder andere door allerlei conflicten rond de vele panden die Verbaan in Leiden bezit. Een voorstel van Verbaan om voor 1 miljoen het huis van Rembrandt na te bouwen werd vorig jaar de de gemeente afgewezen. Ook de plannen van de ondernemer om een historische toeristentram, het Glippertje, weer door het centrum te laten rijden, werden afgewezen.

Verbaan zegt weer ‘on speaking terms’ te willen komen met de gemeente en wil daarom een gesprek met het college. Hij liet zijn advocaat, dhr. Lamme, de afgelopen maanden al tweemaal een brief sturen die tot nu toe onbeantwoord bleef. Raadslid Daniël van Schoonderwoerd Den Bezemer van Leefbaar Leiden neemt het inmiddels op voor Verbaan en heeft het college gevraagd wanneer Verbaan antwoord krijgt. De partij vindt dat anders het belang van Verbaan geschaad wordt.

Advertentie

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn Jan Verbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×