De drijvende ijsbaan is weer gesloten. (Video: Erik Kooyman).

Drijvende ijsbaan gesloten, meer bezoekers dan verwacht

Na een maand van ijspret is maandagmorgen begonnen met de afbouw van de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden. Vanaf 9 december werden er allerlei activiteiten georganiseerd en werd er driftig op los geschaatst. Dat leverde ongeveer 25.000 bezoekers op.

“We moeten nog even precies tellen, maar waarschijnlijk hebben we tien procent méér bezoekers gehad dan de vorige keer”, zegt organisator Jeroen Weijermars van Stichting Sport in Beeld. Van te voren rekende de organisatie juist op vijftien tot twintig procent minder bezoekers dan voorheen. Dat kwam mede door het ontbreken van de drijvende kerstmarkt, die voorgaande edities een publiekstrekker op zichzelf was. Veel Leidenaren, maar ook opvallend veel toeristen maakten gebruik van het gelegenheidsijs.

De weersomstandigheden waren dit jaar een uitdaging op zich. Weijermars: ” We begonnen met min tien en eindigden met plus vijftien graden. Dat is leuk, dan moet je heel erg improviseren. En uiteindelijk is het een enorm succes geweest.” De ijsbaan was één avond dicht: de warme avond op 1 januari.

De afgelopen maand zijn meer dan tachtig vrijwilligers actief geweest. Samen hebben zij drie jaar aan vrijwilligersuren in het project gestoken. Hun laatste klus is de afbouw van de ijsbaan. Daarna komt het zwarte gat en zullen ze wel even een ‘ijskater’ hebben.

 

 

Leiden Sport IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×