(Foto: Chris de Waard).

GroenLinks Leiden wil schaatsen op synthetisch ijs

Als het aan GroenLinks Leiden ligt, schaatsen we volgend jaar niet meer op een drijvende ijsvloer, maar op platen van polymeer. “Veel duurzamer”, denkt raadslid Rosie van Peijpe van die partij. Ze stelde er vragen over aan het college. Dat synthetische ijs hoeft niet 24 uur per dag gekoeld te worden, zoals nu bij de drijvende ijsvloer op de Nieuwe Rijn.

“Ik ben heel erg voor de ijsbaan”, zegt Van Peijpe die er zelf ook regelmatig de schaatsen heeft ondergebonden. “Juist daarom moet het duurzamer. Om het ook voor de toekomst te behouden.”


Het Leidse GroenLinks-raadslid Rosie van Peijpe wil graag dat de drijvende ijsbaan vanaf volgend jaar niet bestaat uit bevroren water, maar uit platen van kunststof.

Van Peijpe hoopt vooral dat voor een alternatief met synthetisch ijs minder energie nodig is. De ijsbaan gebruik nu wal-elektriciteit via een aansluiting van de gemeente Leiden. “Dat kan vast duurzamer”, denkt Rosie van Peijpe. “Je hebt bijvoorbeeld Glice. Dat zijn platen van polymeer.”

Joost van der Wal en Jeroen Weijermars van de organiserende stichting Sport in Beeld willen nog niet inhoudelijk reageren op het voorstel van GroenLinks. “Op dit moment zijn wij druk met de Drijvende IJsbaan editie 2022. Daarna gaan we alles evalueren en daar hoort wat ons betreft ook het energievraagstuk bij.”

Duurzaamheid Leiden Sport IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×