"Kale" Jan Oudshoorn neemt de plek in van het opgestapte raadslid Van Schoonderwoerd.

Leefbaar Leiden versterkt fractie

De opengevallen plek van Leefbaar Leiden raadslid Van Schoonderwoerd wordt opgevuld door duo-raadslid Jan Oudshoorn. “Kale Jan”, zoals de Leidenaar die vooral in de sportwereld veel bekendheid geniet, was op papier al langer duo-raadslid, maar neemt nu voor zijn partij ook daadwerkelijk zitting in één of meer raadscommissies. Fractie-assistent wordt Jaap Visser. Daan Sloos, fractievoorzitter van Leefbaar Leiden, laat verder weten dat hij na overleg met fractielid Piet Peper heeft besloten om Van Schoonderwoerd ook uit het bestuur van zijn partij te gooien. Van Schoonderwoerd liet eerder via deze site weten die positie niet op te willen geven.

“Het zou idioot zijn als Van Schoonderwoerd wel bestuurslid van Leefbaar Leiden zou blijven,” vindt Sloos die niet snapt waar zijn voormalige partijgenoot mee bezig is. “Als je een nieuwe partij opricht dan ga je daarmee verder en dan blijf je niet ook in je oude partij zitten.”

Over het declaratiegedrag binnen Leefbaar Leiden, ook een punt waar Van Schoonderwoerd kritiek op had, is hij kort: “Je mag hier de bonnetjes komen bekijken. Vijftig euro voor het lidmaatschap van een voetbalvereniging en de ADSL-aansluiting van zijn vrouw om maar eens iets te noemen. Zaken die ik liever niet in m’n administratie heb, maar we hebben het om de lieve vrede te bewaren maar betaald.”

Leiden leidenprimair


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×