Van Schoonderwoerd definitief uit Leefbaar Leiden

Leefbaar Leiden-raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer heeft burgemeester Lenferink en zijn collega-raadsleden donderdag officieel laten weten dat hij uit de fractie van Leefbaar Leiden stapt en tot de verkiezingen als onafhankelijk raadslid dooorgaat. Volgens Van Schoonderwoerd heeft Daan Sloos, voorzitter van Leefbaar Leiden, er mee ingestemd dat hij zijn zetel behoudt: “Het is nu enkele weken geleden dat ik mijn fractievoorzitter dhr. Daan Sloos tijdens een ontmoeting in onze stad, mondeling, op de hoogte heb gebracht van mijn voornemen de fractie Leefbaar Leiden te verlaten. Daan wenste mij daarbij namens de rest van de fractie veel succes in de toekomst en had er geen bezwaar tegen dat ik mijn raadszetel zou blijven bezetten middels een eenmansfractie.” Sloos reageert nuchter: “Ik ga er met volle moed weer tegenaan en ben erg opgelucht. Het onkruid is gewied we gaan weer de bloeitijd in”.

“De aankomende tijd zal ik mij inzetten om de nodige kundige personen te verzamelen die mij kunnen ondersteunen in de mogelijke volgende raadsperiode, waarin wij dan actief zullen worden onder de naam Leiden Primair [een andere kijk op Leiden]. Ik zal als onafhankelijk raadslid aanwezig blijven binnen de Gemeenteraad van Leiden en deze functie naar behoren blijven vervullen totdat de nieuwe raadsverkiezingen zich zullen aandienen,” aldus Van Schoonderwoerd in zijn brief aan raad en college.

Leiden leidenprimair


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×