VVD wil werkloze bolletjesslikkers aanpakken

De Leidse VVD-fractie wil, in navolging van Amsterdam, Leidse uitkeringsgerechtigden aanpakken die door de marechaussee op Schiphol worden betrapt als bolletjesslikker. Volgens VVD-raadslid Greetje van Gruting heeft de Amsterdamse Sociale Dienst via de marechaussee de beschikking over de naam-, adres-, en woonplaatsgegevens van bolletjesslikkers. Als een bolletjesslikker uit Amsterdam komt, heeft dit gevolgen voor de uitkering.

Mensen met een uitkering mogen niet bijverdienen en ook zijn langdurige vakanties niet zonder toestemming toegestaan. Op basis van die twee zaken pakt Amsterdam de betrapte drugskoeriers aan en de VVD wil dat Leiden dat voorbeeld volgt.

Wethouder Wim de Boer gaf aan niet te weten of ‘Leidenaren ook bolletjes slikken’ maar beloofde een en ander uit te zoeken: “Zodra ik iets weet, kom ik er bij u op terug. En als ik niks weet ook”.

Leiden bolletjesslikkers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×