Benefietmanifestatie voor Afrikaanse tsunami-slachtoffers

Aanstaande zaterdag, 5 februari, wordt er in en om de Burcht een benefietmanifestatie georganiseerd voor de slachtoffers van de Tsunami in de vergeten kustgebieden van Oost-Afrika. Om 14.00 uur wordt de opening verricht door wethouder Ruud Hessing (cultuur), waarna Leidse muziekgroepen op het Burchtplein het levenslied ten gehore brengen. Onder andere met een levende jukebox, waarbij het publiek verzoekjes kan indienen.

Hoogtepunt van de dag is een grote kunstveiling van 19.00 tot 20.15 uur in de Tuinzaal van de Burcht. 25 Bekende Leidse beeldend kunstenaars hebben werk beschikbaar gesteld voor het goede doel. De kunstwerken worden deskundig geveild door veilingmeester notaris Kroeks en worden vanaf 14.00 uur geëxposeerd in de Tuinzaal van sociëteit de Burcht.

Aan het muzikale programma doen onder andere de koren ‘Er Welt Een Traan’ en ‘Rumor Di Mare’ mee. Verder verzorgen 12 Leidse dichters van het Leids Dichtersgilde ieder uur een optreden. Ook maken zij voor iedereen die dat wil tegen een kleine vergoeding een gedicht (Egon Snelders) of een Valentijnsgedicht voor een geliefde( Pink Melzer). Ook ‘Stichting Tegenbeeld’ werkt mee om de dag te doen slagen.

Bekende Leidse beeldend kunstenaars die werk beschikbaar hebben gesteld zijn o.a. Willem Overtoom, Willem van Scheijndel, Piet Franzen, Frans van Nieuwenborg, Christiaan van Tol, Janna Hopman, Sven en Peter de Ru, Lenie Noyen, Gijs Donkers, Arjenne Fakkel, Willem Breddels, Ernst Kamphuis, Bernadette Drenth en vele anderen.

Om 20.30 uur, na de veiling, start het avondprogramma met een buitenoptreden van de mimegroep ‘Azuur’. Muzikaal wordt de manifestatie in de Tuinzaal rond 21.00 uur afgesloten met de groep ‘So Fine’ en de swingende Leidse band ‘Talking Loud’.

Leerlingen van het Vlietland College verrichten de gehele dag hand- en spandiensten. De horeca-ondernemers van het Koetshuis en Sociëteit de Burcht werken mee door het beschikbaar stellen van ruimte, geluid en deel van baropbrengst. Op het plein staat een heuse koek- en zopie-tent met chocolademelk en erwtensoep.

De opbrengst van deze gezellige, kunstzinnige dag is bestemd voor het vergeten rampgebied in Oost-Afrika en wordt verdubbeld door de gemeente Leiden.

Leiden tsunamiafrika


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×