Minder woninginbraken in Leiden - West

In Leiden – West wordt steeds minder ingebroken in woningen. Dit constateert het politieteam Leiden-West. In 2004 daalde het aantal woningbraken met 45% ten opzichte van het jaar daarvoor. De daling begon in 2001 na de invoering van het project ‘Wessie, uw wijkinbreker’. In Leiden – West is dit project vorig jaar afgerond. Veel woningen zijn nu volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen beveiligd. De politie denkt dat de daling van het aantal woninginbraken daar mede een gevolg van is. Ten opzichte van de start van het preventieproject daalde dit aantal zelfs met 66%.

Van een Politie Keurmerk Veilig wonen gecertificeerde woning is bekend dat er 95% minder kans is op een inbraak dan een niet of minder goed beveiligde woning. Informatie daarover is te vinden op www.politiekeurmerk.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×