Toch bankjes aan Admiraal Banckertweg

De gemeente heeft onlangs bankjes geplaatst langs de Zijl aan de Admiraal Banckertweg. Bij de begrotingsbehandeling sneuvelde het onder andere door LWG/De Groenen overgenomen verzoek van een aantal bewoners uit de Zeeheldenbuurt nog, omdat er volgens wethouder Van der Sande (financiën) geen geld was voor het onderhoud en het legen van de prullenbakken die nu eenmaal bij zo’n bankje horen. Ook het maaien van het gras wordt duurder door zo’n bankje. Er moet namelijk omheen gemaaid worden. Het bracht fractievoorzitter Jacques de Coo van LWG/De Groenen er deze week toe om in de pen te klimmen en het college om opheldering te vragen.

“Zou het college zich kunnen voorstellen dat het op z’n minst wat verwonderlijk overkomt dat nu ineens er wel bankjes op genoemde locatie zijn geplaatst?” en “wil het college zo vriendelijk zijn hier alsnog nadere explicatie te geven, niet alleen ten behoeve van de raad, resp. LWG/De Groenen, maar ook voor het betrokken burgerinitiatief,” aldus De Coo.

Leiden bankjesweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×