Toen de brandweer via de achterzijde aan de Flevodwarsweg het pand binnen wilde gaan, ontstond er een enorme explosie. Mogelijk had zich door de brand een mengsel brandbare gassen opgehoopt. Een deel van de gevel sloeg naar buiten. Daardoor werden de brandweerlieden naar de overkant van de straat geslingerd. Daar werden ze bovendien nog geraakt door stukken van de stalen toegangsdeur. (Foto's: Chris de Waard).

Enorme schade bij brand op bedrijventerrein

Een enorme brand, gevolgd door een explosie, heeft vanmorgen vroeg een bedrijfsverzamelgebouw aan de Flevoweg grotendeels verwoest. Bij de explosie raakten twee brandweermannen van de Leidse brandweer zwaargewond. De bluswerkzaamheden werden na het ongeluk overgenomen door collega’s van korpsen uit de regio. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend. De technische recherche onderzoekt dat momenteel. Over de omvang van de schade zijn nog geen details bekend, maar het is duidelijk dat deze in de vele tonnen zal lopen. Door de brand en de explosie is een deel van de gevel verwoest en ook het dak is op enkele plaatsen ingestort.

Door de brand is een tiental Leidse bedrijven getroffen. De kantoren van een schoonmaakbedrijf en een binnenhuisarchitect zijn vrijwel geheel verwoest. Ook een bouwonderneming en een advocatenkantoor zagen een groot deel van hun kantoorruimte in vlammen opgaan. Ook een groothandel in schoonmaakmachines, enkele garagebedrijven en een internetbedrijf (het onze) hebben aanzienlijke rook- en waterschade.

Advertentie

Leiden Brand in bedrijfsverzamelgebouw Merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×