Eigenaar Aart van den Toorn (in het midden) van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Flevoweg tast ook in het duister over de oorzaak van de brand: "Het is een schrale troost dat de oorzaak van de brand niet aan enig falen van de huurders of de eigenaren te wijten is. De exacte oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend of vrijgegeven maar ook dat zien we met vertrouwen tegemoet. Wij weten in elk geval zeker dat de firma De Coryfee, waar de brand ontstaan is, geen enkele blaam treft".

Oorzaak brand Flevoweg nog altijd onbekend

De oorzaak van de brand aan de Flevoweg is nog altijd niet bekend. Dat onderzoek wordt gedaan door justitie en staat los van het inmiddels afgeronde onderzoek van de brandweer naar de oorzaak van de explosie, waarbij drie brandweermannen gewond raakten. Burgemeester Lenferink kon gisteren nog niet zeggen wanneer het politie-onderzoek klaar is. “We willen daar geen druk op uitoefenen,” aldus Lenferink.

De brand is in de vroege morgen van zondag 3 april ontstaan in de kantoorruimte van een schoonmaakbdrijf. Voor zover bekend waren er in dat kantoor geen bijzonderen zaken aanwezig. De getroffen ondernemers denken zelf aan kortsluiting in bijvoorbeeld een koffiezetapparaat.

Advertentie

Leiden Brand in bedrijfsverzamelgebouw Merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×