Cor Vergeer: "Zonder actie geen fractie"

Cor Vergeer, prominent SP-lid en oud-fractievoorzitter van de Leidse SP, vindt dat de afgetreden raadsleden Day en Dolfing hun achterban in de steek hebben gelaten, de SP-principes overboord hebben gegooid en in de gemeenteraad het partijbeginsel verloochenden door veel te weinig op te komen voor de zwakkeren in de samenleving.

Vergeer zegt in zijn kritiek niet alleen te staan. “Ik speel heus wel een rol, maar ik ben de boodschapper van de kritiek. De fractie doet gewoon niet wat 90 procent van onze leden op de laatste algemene ledenvergadering heeft besloten. Ze zijn veel te weinig zichtbaar in de stad en in de raad. Ik vind het echt jammer dat het zo loopt. Misschien zijn ze in een impuls opgestapt en ik roep Paul en Birgitta dan ook op om de handdoek niet in de ring te gooien en door te gaan.” Om daar even later aan toe te voegen dat elk nadeel natuurlijk ook wel weer z’n voordeel heb. Vergeer zegt er niet op uit te zijn om zelf weer namens de SP in de raad terug te keren. “Maar als de partij een beroep op me doet, ben ik beschikbaar.”

Leiden spcrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×