Met speurhonden en een helikopter heeft de politie urenlang op het universiteitsterrein gezocht naar een man die een 30-jarige studente op haar kamer heeft verkracht. (Foto: Chris de Waard).

Politie zoekt met man en macht naar verkrachter

De Leidse politie is op zoek naar de verkrachter van een 30-jarige studente uit Noord-Holland. Vanmiddag om 17.10 uur overmeesterde de nog onbekende verkrachter de vrouw in een studiekamer van een universiteitsgebouw aan de Einsteinweg en verkrachtte haar. Daarbij werd geweld gebruikt, waardoor de vrouw lichte verwondingen aan haar armen en handen opliep. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC. De politie zette na de melding ongeveer dertig agenten in om naar de dader te zoeken. Daarbij werden ook een politiehelikopter en speurhonden ingezet. Omdat de mogelijkheid bestond dat de man zich nog in het gebouw bevond, werd het gebouw hermetisch afgesloten en werden alle in het gebouw aanwezige mensen naar buiten gedirigeerd. Ook werden hun gegevens genoteerd. Een doorzoeking van het gebouw leverde niets op.

Wel werd rond 19.00 uur in Leiden een man aangehouden die aan het signalement voldeed en zich niet kon legitimeren. Of hij inderdaad iets met deze zaak te maken heeft wordt nog onderzocht. De politie stelt woensdag een rechercheteam samen om de zaak te onderzoeken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×