Foto's: Chris de Waard.

Ruim 2500 scholieren bij Minikoraal

Niet alleen scholieren uit Leiden, maar ook die uit een aantal randgemeenten deden vrijdagmiddag mee aan de Minikoraal op de Garenmarkt. In totaal zo’n 2500. Tijdens de Minikoraal wordt een aantal traditionele koraalliedjes gezongen, het Leidse Volkslied (Leiden stad van mijn hart) en ook een flink aantal speciaal voor de jeugd geschreven liedjes over de 3 oktoberviering.

Tussen de liedjes door vertelt burgemeester Van der Werf over de geschiedenis van Leidens Ontzet. Doel van dit alles is naast een hoop lol maken, ook het ‘historisch besef’ van deze nieuwe generatie Leidenaren op te poetsen, zodat de 3 oktoberfeesten nog tot in lengte van dagen gevierd blijven worden.

Leiden 3 Oktober 2005


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×