24 Arrestaties tijdens 3 oktoberviering; politie tevreden

De politie is tevreden over het verloop van de 3 oktoberviering. Zowel op zaterdag 1 als zondag 2 oktober verrichtte de politie wel 24 arrestaties voor uiteenlopende feiten. Grote vechtpartijen deden zich niet voor. Het politie-optreden was dan ook gericht om escalaties te voorkomen en dat is gelukt zo laat een perswoordvoerder weten.

Zaterdagavond 1 oktober pakte de politie een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn op die zich aggresief gedroeg tegen agenten die op de Hogewoerd een wildplasser aanspraken op zijn gedrag. De Alphenaar gebruikte geweld tegen één van de agenten. Vervolgens verzette hij zich tegen zijn aanhouding.

Op zondag 2 oktober, rond 01.45 uur, werd op de Molenwerf een 21-jarige man uit Katwijk opgepakt nadat hij een 15-jarig meisje uit Leiderdorp onzedelijk had betast. Op het kermisterrein werd even later een 19-jarige Leidenaar aangehouden voor de mishandeling van een 23-jarige plaatsgenoot. Deze plaatsgenoot wilde juist zelf een vechtpartij sussen, maar kreeg toen klappen van de verdachte.

Rond 04.00 uur ontstond er onenigheid in een cafe aan de Nieuwe Beestenmarkt. Hier zou een ruzie om een ex-vriendin uit de hand zijn gelopen, waarna er klappen vielen. Daarbij raakte een 31-jarige Leidenaar gewond doordat hij met een scherp voorwerp werd gestoken. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC. Een 24-jarige Leidenaar werd in deze zaak aangehouden.

Een half uur later werd aan de Turfmarkt een 25-jarige Leidenaar aangehouden voor openbare schennis, wildplassen en openbare dronkenschap. Rond 04.30 uur ontstond er ook onenigheid op de Breestraat. Daarbij werden twee 17-jarige jongens uit Vogelenzang aangehouden wegens mishandeling.

Op de Oosterdwarsstraat werden een 19- en een 20-jarige Leidenaar aangehouden, omdat zij een fiets op een geparkeerde auto hadden gegooid. Aan de Prinsessekade volgde een arrestatie toen een 30-jarige vrouw met een paraplu hard op het dak van een passerende politieauto sloeg.

In de vroege morgen volgde nog een aanhouding aan de Nieuwe Beestenmarkt van een 20-jarige man uit Leiden. Hij belaagde een 25-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk en gaf hem enkele klappen.

Zondagavond werd een 16-jarige jongen uit Voorhout in de parkeergarage van het LUMC aangehouden door beveiligingsmedewerkers. De jongen was met een aantal vrienden een brandblusser aan het leegspuiten. De andere jongens wisten te ontkomen. Aan de Doezastraat werd dezelfde avond een 18-jarige man uit Leiden aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning.

Op maandag 3 oktober, kort na middernacht, kwamen agenten op de Nieuwe Beestenmarkt tussenbeide bij een beginnende vechtpartij. Zeer tegen de zin van een 22-jarige man uit Leiden. Deze wilde niet weggaan en verzette zich tegen zijn daarop volgende aanhouding.

Bij de stationsrestauratie kregen rond 01.00 uur een 26-jarige man uit Voorschoten en een 42-jarige man uit Waren (D) het met elkaar aan de stok. Naast bedreigingen vielen er klappen. De twee werden aangehouden.

Aan de Lammermarkt viel een 38-jarige man uit Schiedam rond 02.00 uur bezoekers van een discotheek lastig. Portiers zetten de lastige man buiten. Deze liet zich niet zomaar wegsturen en gaf de portiers klappen. Bovendien zag hij kans om de mobiele telefoon van één van hen te stelen. De te hulp geroepen politie rekende de man in.

Tenslotte volgde nog een aantal aanhoudingen voor het rijden onder invloed. In diverse zaken doet de politie nog nader onderzoek.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2005


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×