Krakers roepen op om ontruiming Leonarduskerk bij te wonen

Het ziet er naar uit dat de politie morgen, 4 oktober om 12.00 uur, de gekraakte Leonarduskerk in Leiden gaat ontruimen. De kerk werd op 25 september in gebruik genomen voor de opvang van dakloze vluchtelingen, waaronder gezinnen. Hoewel de Initiatiefgroep Leonarduskerk de afgelopen week talloze steunbetuigingen heeft gekregen van onder meer buurtbewoners, raadsleden, mensen uit kerkelijke kringen, hulpverleners en leden van politieke partijen, heeft burgemeester Lenferink besloten om te kerk te laten ontruimen. De opgevangen vluchtelingen komen daardoor opnieuw op straat te staan.

De Initiatiefgroep Leonarduskerk, bestaande uit leden van de Kraakgroep Leiden, de SP Leiden, De Fabel van de Illegaal en het Pastoraal Buurtenwerk Leiden-Noord, roept daarom sympathisanten van de gekraakte Leonarduskerk op om morgen aanwezig te zijn bij de ontruiming. Er wordt om 11.00 uur buiten voor de Leonarduskerk aan de Haagweg 13 verzameld.

Leiden kraakkerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×