Stemwijzer Leiden aangepast: D66 woedend

Het Instituut voor Publiek en Politiek heeft vandaag, op verzoek van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder, in de StemWijzer Leiden de antwoorden van D66 en GroenLinks op stelling 21 aangepast. Deze stelling luidt ‘De Oostvlietpolder moet groen blijven en mag niet worden bebouwd.’ In de Stemwijzer stond dat GroenLinks het met die stelling eens is. D66 gaf aan neutraal tegenover de stelling te staan. Buiten de twee partijen om heeft het IPP de Stemwijzer nu zo aangepast dat de twee partijen het met de stelling oneens zijn. “Absoluut onacceptabel,” vindt lijsttrekker Paul van Meenen de handelswijze van het IPP. Hij eist dat de Stemwijzer weer het neutrale standpunt van zijn partij gaat weergeven.

Ook GroenLinks-lijsttrekker Jos Posthuma snapt niets van de wijziging die het IPP heeft doorgevoerd. “Wij staan neutraal tegenover deze zaak. Als de Raad van State opnieuw roet in het eten gooit, mag de polder wat ons betreft groen blijven. Vindt de RvS het wel goed, dan hebben wij ingestemd met de komst van een Leids bedrijventerrein. We staan er nu dus neutraal tegenover. D66 heeft dat standpunt van ons overgenomen”.

Zowel Van Meenen als Posthuma hebben er geen goed woord voor over dat het IPP op verzoek van een actiecomite de partijstandpunten in de kieswijzer heeft aangepast, zonder de betreffende partijen daarbij te consulteren.

Advertentie

Leiden stemwijzer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×