Terpstra: ""Stoppen met misleidende Stemwijzer"

In navolging van enkele andere politici heeft nu ook Guido Terpstra, de lijsttrekker van de ChristenUnie, een eigen weblog. In zijn eerste bijdrage roept hij op om de Leidse Stemwijzer te boycotten. Hij vindt dat de Stemwijzer de kiezer misleidt. Daarin heeft hij veel partijen inmiddels aan zijn zijde. Hij roept de gemeente op om te stoppen met de promotie van de Stemwijzer.

Terpstra heeft al begin februari bij burgemeester Lenferink aangekaart dat er twee fouten in de stemwijzer zaten die aangepast zouden moeten worden. Een vraag over de koopzondag klopte niet. Die is veranderd. Terpstra: “Veel kwalijker is dat het heetste hangijzer in Leiden, de RijnGouweLijn, afgedaan wordt met slechts één vraag: voor of tegen”. De ChristenUnie heeft de burgemeester verzocht een vraag toe te voegen: ‘Moet de RijnGouweLijn door de binnenstad of over bestaand spoor?’ Terpstra kreeg nul op het rekest en is daar heel boos over: “We hebben dit netjes willen oplossen. Dat past bij ons. De ChristenUnie is dé oppositiepartij als het gaat om de RijnGouweLijn. We willen een partij zijn die genuanceerd is. Partijen die nu maar simpel roepen: ‘We zijn tégen de RijnGouweLijn’, krijgen nu alle stemadviezen naar zich toe. Die stemadviezen worden de ChristenUnie door de neus geboord. En dat zeggen wij niet alleen, op www.sleutelstad.nl kun je nalezen dat anderen dat ook vinden.”

Terpstra op zijn weblog: “Tot mijn spijt moet ik constateren dat de Stemwijzer de Leidse kiezer in veel gevallen op het verkeerde been zet. Het hulpmiddel leidt tot onjuiste stemadviezen en behoort daarom niet langer door de gemeente te worden gepromoot”.

Leiden stemwijzer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×