Verschoor heeft nog tot woensdag de tijd om een vervangende opslagruimte te vinden voor de marktkramen die nu nog aan de Haagweg staan. (Foto: Chris de Waard).

Verschoor: "Woensdag geen markt in centrum"

Als Tom Verschoor morgen het kort geding tegen NS Vastgoed verliest, moet Leiden het woensdag en mogelijk ook zaterdag zonder markt stellen. Verschoor huurt van de NS al 17 jaar een terrein aan de Haagweg en moet uiterlijk 1 maart vertrokken zijn. Het is Verschoor tot nu toe niet gelukt om een vervangende ruimte te vinden voor de 20 wagens met marktkramen. “Als ik morgen verlies, heb ik echt geen tijd om de markt op te zetten, dan moet ik al m’n tijd steken in het zoeken van een oplossing.”

Verschoor is in Leiden al tientallen jaren ‘kramenzetter’. “M’n vader deed het al en ik weet ook niet beter,” aldus Tom Verschoor vanmorgen. “Vandaag moeten we de markt voor de Stevenshof gaan opzetten, dat gaat gewoon door. Maar als de rechter ons morgen niet in het gelijk stelt, hebben we een groot probleem. Dat heb ik echt geen tijd voor de centrummarkt. Die kan dan dus niet doorgaan.”

Advertentie

Leiden kramenzetter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×