Zaterdagmarkt Leiden gered door nieuwe marktkramenzetter uit Oudewater. (Archieffoto: Chris de Waard)

Robin Heikens Verhuur is nieuwe marktkramenzetter Leidse zaterdagmarkt

De Leidse zaterdagmarkt is voorlopig gered. De komende vier weken gaat Robin Heikens Verhuur uit Oudewater marktkramen opbouwen. Dat heeft Heikens met de gemeente Leiden afgesproken. Als de samenwerking bevalt, kan dit  een samenwerking voor onbepaalde termijn opleveren.

De marktopbouw begint de komende weken al op vrijdagavond om de nieuwe marktkramerzetter wat meer tijd te gunnen een onbekende markt op te bouwen. Na deze opstartfase gelden de gebruikelijke opbouwuren weer in de binnenstad.

Wethouder Fleur Spijker over de nieuwe marktkramenzetter.

Stoppen
Nadat marktkraamverhuurbedrijf Verschoor had gezegd te stoppen met de opbouw van de zaterdagmarkt, is de afgelopen dagen alles op alles gezet om een nieuwe partij te vinden die deze klus op zich wil nemen. De kramenzetter handelt feitelijk in opdracht van de marktkooplieden, maar de gemeente Leiden heeft deze gesprekken opgepakt omdat de zaterdagmarkt belangrijk is voor de stad.

Dank
Wethouder Fleur Spijker is blij met deze oplossing. “De Leidse binnenstad en de markt horen bij elkaar. De afgelopen week vond ik best spannend. Het was lang onduidelijk of een ondernemer in het gat kon stappen dat Paul Verschoor hier achterliet. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Robin Heikens Verhuur. En ik wil alle partijen die in de afgelopen dagen en weken hulp hebben aangeboden en ideeën hebben aangedragen hartelijk danken. Mijn grootste dank gaat natuurlijk uit naar de firma Verschoor voor de jarenlange inzet. Hartelijk dank en we zien Paul Verschoor gelukkig terug op andere plaatsen en dagen in de stad.”

Economie Leiden Maatschappij kramenzetter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×