Er is niet veel over van de megaboekenplank bij het station. De harde wind maakte vandaag een einde aan het laatste grote project van scheidend wethouder Hillebrand. "Een symbolischer einde van zijn ambtstermijn was haast niet denkbaar", schamperde CDA-fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan toen hij het nieuws vernam. (Foto & filmpje: Gerard Oskamp).

Schaamscherm gescheurd

Sinds de komst van het megadoek tegenover station Leiden Centraal werd er al druk gespeculeerd over de sterkte van het scherm om de bouwput. De sceptici hebben gelijk gekregen. Het 180.000 euro kostende doek is vanmiddag uit elkaar gescheurd. Of, zoals CDA-fractievoorzitter De Haan het stelt: “Het schaamscherm heeft het eerste voorjaarswindje niet overleefd. Ik hoop dat Hillebrand het bonnetje bewaard heeft.” Zie ook dit filmpje.

Het eerste stukje van het scherm rondom de bouwput bij het station werd eind februari opgehangen. Vervolgens duurde het nog enkele weken totdat het voltooid werd. Wethouder Hillebrand gaf begin maart aan dat de vertraging werd opgelopen door de harde wind. Daardoor bleek het niet mogelijk om het doek op te hangen.

Persvoorlichter Fons Delemarre van de gemeente Leiden weet nog niet precies welke acties er nu worden ondernomen. “Daarover vindt op dit moment overleg plaats”.

Leiden schaamscherm


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×