Leidse referendumverordening mogelijk aangepast

De Leidse referendumverordening laat een referendum waarbij de inwoners kunnen kiezen tussen een RijnGouweLijn over bestaand spoor of door de historische binnenstad mogelijk niet toe. Volgens de verordening moet een referendum gaan over een vraag die met ja of nee kan worden beantwoord en dat is hier niet het geval. Volgens Pvda-fractievoorzitter Marije van den Berg is het nog niet helemaal zeker dat de verordening een dergelijk referendum in de weg staat. “We onderzoeken dat nog. Als het inderdaad niet blijkt te kunnen, dan passen we de verordening aan. Dat moet de gemeenteraad dan doen, want die gaat erover.”

In die raad is een meerderheid voor het houden van genoemd referendum, waardoor aanpassing van de verordening vrijwel automatisch op voldoende steun zal kunnen rekenen.

Als de opkomst bij het te houden referendum boven de 30% ligt, beschouwen de college-partijen de uitkomst als bindend. Het referendum wordt mogelijk gehouden samen met de verkiezingen van de Provinciale Staten in maart 2007.

Advertentie

Leiden havana


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×