Nieuwe partij NVD heeft roots in Leiden

Vandaag wordt de nieuwe politieke partij NVD opgericht. Initiatiefnemers van deze partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit zijn enkele (oud-)bestuursleden van Pedofielenvereniging Martijn. Voorzitter van de NVD is Leidenaar Marthijn Uittenbogaard. De partij houdt er een flink aantal opmerkelijke standpunten op na, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma dat te vinden is op de website van de NVD. Zo wil de partij kinderporno uit het strafrecht halen en moet de leeftijd waarop kinderen seksuele contacten kunnen aangaan omlaag naar 12 jaar. Op termijn wil de NVD deze leeftijdsgrens helemaal afschaffen. Alleen ‘gevaarlijke seks met minderjarigen’ zou strafbaar moeten blijven. “Dit geldt onder andere voor het in gevaar brengen van minderjarigen indien men hiv besmet is, of sadomasochistische toestanden waarbij beschadigingen optreden,” zo staat op de website te lezen.

Overigens moet de NVD op zoek naar een andere plek voor de website. Provider Media Design uit Leiden heeft gisteren het contract eenzijdig opgezegd.

Andere speerpunten van de NVD zijn onder andere meer autonomie voor gemeenten, het opzetten van een Europees leger en legalisering van zowel soft- als harddrugs. Treinreizen moet gratis worden en de sollicitatieplicht voor mensen met een uitkering kan vervallen.

Leiden pedopartij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×