DNage overname door Pharming vertraagd

Het Leidse Biotechnologiebedrijf Pharming kondigde een aantal maanden geleden aan dat het bedrijf een principeovereenkoms had gesloten met DNage om alle aandelen van dat bedrijf over te nemen. Naar verwachting zou de uiteindelijke overeenkomst eind mei plaatsvinden. Tijdens het overnameproces heeft de Ondernemingsraad van Pharming echter een negatief advies over de overname gegeven. Volgens de OR was de inspraakprocedure incorrect en is er volgens hen onvoldoende motivatie voor de beslissing om DNage over te nemen.

De Ondernemingsraad van Pharming gaat nu in beroep tegen de overname bij de Ondernemingskamer. Of de overname doorgaat is nu afhankelijk van de uitkomst van dit beroep. De overname van DNage door Pharming zal het bedrijf toegang geven tot innovatieve producten en een nieuw technologieplatform op het gebied van kanker en veroudering. De combinatie van de technologie van DNage en Pharming’s humane eiwitproducten zal nieuwe mogelijkheden opleveren op het gebied van weefselregeneratie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×