Met 'zingende keukenmeiden' de Vliet op

Op zondag 25 juni is er een bijzondere vaartocht over de Vliet met het historisch vrachtschip Knapzak. Twee keukenmeiden zingen die dag tweestemmig keukenmeidenliederen, terwijl ze druk doend zijn met hun potten en pannen op het fornuis en met elkaars brouwsels proeven. De liederen komen allemaal uit de tijd rond 1920. Toen werd er in de keuken gezongen om de stemming erin te houden en de verveling te verdrijven. Immers: Sleutelstad FM was er toen nog niet. De meiden begeleiden zichzelf op de ukelele. Knapzak vertrekt om 11.00 uur vanaf Delft, vlakbij het centraal station. De vaartocht duurt ongeveer 4 uur.

De kosten zijn 20 euro pp., inclusief een kopje koffie of thee met verse kruidkoek en een lunch.

Overigens zijn de geplande Rembrandt-vaartochten (bijna) vol, om die reden vaart Knapzak op zaterdag 24 juni een extra dag langs Rembrandts meesterwerken op groot formaat. Ook deze dag vaart Monique Hanrath, kunsthistorica, mee. Terwijl Knapzak over de Vliet tuft garandeert de lezing van Monique Hanrath een frisse blik op Rembrandts bekende werken langs de Vliet. Knapzak vertrekt om 11.00 uur nabij Lammenschans station in Leiden. De kosten zijn 29 euro pp., inclusief een kopje koffie of thee met verse kruidkoek en een lunch.

Aanmelden voor de tochten kan via www.genietvandevliet.nl  of www.knapzakvaart.nl  of 06-24720090 (telefoonnummer van de schipper)

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×