Rembrandts Tijdlijn in de Marktsteeg

15 juli is het 400 jaar geleden dat de schilder Rembrandt werd geboren in Leiden, en dat wordt gevierd. Het hele jaar door is het feest in de stad, aan de hand van prachtige tentoonstellingen, workshops, concerten, en nog véél meer. Op initiatief van de Rembrandt Ontvangsthal en VVV Holland Rijnland is er i.s.m. Kunst & Ko en Studio America een permanente tentoonstelling, de Rembrandt Tijdlijn, op straat verrezen. Deze Tijdlijn hangt in de directe nabijheid van de Lakenhal in de Marktsteeg en is voor iedereen gratis toegankelijk. Rembrandt vertelt op deze tijdlijn aan de hand van tekst en beeld in eigen persoon hoe het er in zijn tijd aan toe ging.

Hoe zag zijn wereld er nou uit? Hoe ging het er in het dagelijks leven in Leiden aan toe? En wat gebeurde er verder in Holland en daarbuiten? De Rembrandt Tijdlijn van 4 x 25 meter beschrijft in woord en beeld de Gouden Eeuw van Rembrandt van Rijn, de grote en kleine gebeurtenissen die voor hem de alledaagse werkelijkheid waren. Vanaf Leidens Ontzet in 1574, wat zijn ouders nog meegemaakt hebben, tot en met 1632, het jaar waarin hij definitief naar Amsterdam vertrekt.

Binnenkort verschijnt er een tweetalig boekje (Nederlands/Engels) waarin de gebeurtenissen verder uitgediept worden. Het zal vergezeld gaan van een kwaliteitsposter van het kunstwerk van 100 x 21 cm, opgerold in een koker. Het pakket zal verkrijgbaar zijn bij de Rembrandt Ontvangsthal en Atelier Kunst & Ko. Beiden zijn gevestigd in de Marktsteeg. Verschijningsdatum: eind juni 2006.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×