Weinig animo voor 'imamopleidingen'

Het loopt nog niet storm op de nieuwe ‘imamopleidingen in Leiden en Amsterdam, dat schrijft het AD vandaag. De geringe belangstelling voor de nieuwe studies aan de Rijksuniversiteit Leiden en Hogeschool InHolland staat haaks op de run een jaar geleden op de eerste ‘imamopleiding’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar gaven zich al snel zo’n zestig mensen voor op, terwijl er maar plek was voor dertig.

De Rijksuniversiteit Leiden wil nog niet spreken van een teleurstelling. Het idee achter de imamopleidingen, die deze week in de Tweede Kamer besproken worden, is dat er meer islamitische voorgangers moeten komen die kennis hebben van de Nederlandse taal en cultuur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×