Rutger Smith sfeermaker tijdens Gouden Spike

Kogelstoter en discuswerper Rutger Smith was zaterdag de onbetwiste koning van de Gouden Spike in Leiden. Op de kogel bracht hij zijn eigen Nederlands record van 21 meter 41 meter naar 21,62. Ook won hij het discuswerpen met een worp van 63,60. De ’beer uit Leek’ was de grote sfeermaker tijdens een tropische middag atletiek. Vice-wereldkampioen kogelstoten Rutger Smith zag zaterdagmiddag dat het talrijke publiek rond de baan van Leiden Atletiek wat indutte.

Bij zijn derde poging kogelstoten vond hij dat er iets moest gebeuren. Rond de cirkel pepte hij zichzelf op. De agressieve gebaren en het geschreeuw zorgde bij hem voor de broodnodige adrenaline. Hij draaide en keerde als een woeste leeuw in een kooi, het publiek kreeg ineens oog voor zijn wedstrijd. En dat was maar goed ook. Want de stoot leverde een prachtig Nederlands record op

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×