Kids Creatief start weer met kunstworkshops voor kinderen

Half september start Kids Creatief weer met een serie kunstworkshops voor kinderen. Dit jaar zullen er op drie niveaus kunstcursussen worden gegeven; voor basisscholieren 8-12 jaar, voor 8e groepers en brugklassers, en voor leelingen uit klas 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Kids Creatief organiseert al een aantal jaren naast het ontwikkelen van educatieve projecten voor scholen en musea, diverse kunstcursussen voor basisscholieren en leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit Leiden en omgeving. De kunstcursus voor basisscholieren bestaat uit dertien workshops en een eindtentoonstelling. De 8e groepers en brugklassers volgen samen een cursus bestaande uit tien workshops en een eindtentoonstelling, en eenzelfde opzet bestaat voor de cursisten uit de tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs.

Alle groepen krijgen op hun eigen niveau informatie over kunststromingen en kunstenaars van vroeger en nu aangeboden. Door samen veel naar Kunst te kijken, en erover te praten óf er via spelactiviteiten mee bezig te zijn, doen de cursisten volop inspiratie op om vervolgens zelf een kunstwerk te maken. Tijdens de cursussen wordt met verschillende materialen gewerkt in het twee- en driedimensionale vlak. Tevens wordt er aandacht besteed aan het exposeren van kunstwerken. Bij elke cursus hoort een tentoonstelling van de gemaakte werkstukken.

De cursusgroepen bestaan uit maximaal 12 kinderen (basisschoolleeftijd), de andere cursusgroepen uit maximaal 8 cursisten, zodat er ruimschoots persoonlijke aandacht kan worden gegeven.

De basisschoolcursus en de cursus voor 8ste groepers en brugklassers wordt gegeven op de zaterdagochtend (9-11 uur), de cursus voor klas 2/3 van het voortgezet onderwijs vindt plaats op vrijdagmiddag (17-18.30 uur) op de locatie: speeltuinvereniging de Vogelenwijk aan de Nachtegaallaan 25, te Leiden.

Voor meer informatie en inschrijving (er is nog plaats!) kunt u telefonisch contact opnemen met Kids Creatief: Tel 06-53588455.

Leiden kidscreatief


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×