Sleutelstad FM definitief niet op de kabel

De regionale programmaraad heeft afgelopen avond unaniem ingestemd met het eerder opgestelde concept-advies voor het radiopakket. Dat betekent dat er geen wijzigingen worden doorgevoerd en dus ook dat Sleutelstad 93.7 FM niet via de kabel zal worden doorgegeven. Van de drie programmaraadsleden uit Leiden was er slechts 1 aanwezig, ook zij stemde in met het advies. Het bestuur van de programmaraad gaf wel aan Sleutelstad met interesse te zullen volgen. Als Sleutelstad ook nieuws uit de andere 10 gemeenten waarover de programmaraad beslist, gaat uitzenden, wil de raad Sleutelstad volgend jaar mogelijk wel opnemen in het radiopakket.

Sleutelstad Media BV nam eind vorig jaar de ‘Leidse’ frequentie van het Haagse Hofstad Radio over en startte op 2 december met uitzendingen in de Leidse ether. De voorzitter en de secretaris van de programmaraad, opstellers van het advies, waren toen ook in de race voor overname van deze frequentie, maar visten achter het net.

Of Sleutelstad FM volgend jaar opnieuw bij de programmaraad aan moet kloppen met een verzoek om doorgave is onduidelijk. Staatssecretaris Medy van der Laan (D66, mediazaken) wil de programmaraden opheffen, omdat die niet meer van deze tijd zouden zijn. De programmaraden worden als het aan het kabinet ligt vervangen door representatief marktonderzoek, een klantenpanel en voorlichting over het totale pakket.

Advertentie

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×