Foto's: Emile van Aelst.

Kunstwerk terug in Plantsoen

Morgenochtend om 10.00 uur zal wethouder John Steegh in het Plantsoen het kunstwerk ‘de Venus van Leiden’ officieel onthullen. Het massief eikenhouten standbeeld werd twee jaar geleden door het toenmalige Kunst Uitschot Team (K.U.T) illegaal geplaatst en werd door de gemeente verwijderd. De anonieme kunstenaars werd destijds gevraagd zichzelf kenbaar te maken zodat er naar een tijdelijke oplossing kon worden gezocht. Er werd een vergunning aangevraagd zodat ‘de Venus van Leiden’ kon terugkeren in het Plantsoen. Het K.U.T. wil tegendraadse kunst presenteren en heeft gemengde gevoelens bij de herplaatsing morgen.

“Liever hadden we een feestje vanuit de bewoners gezien dan vanuit de gemeente. Nu moeten we netjes opzitten en pootjes geven”. Het toenmalige Kunst Uitschot Team werd kort na de plaatsing van de ‘Venus’ in 2004 opgeheven maar daarna toch weer opgericht met nieuwe mensen. De leden van het eerste uur gaan liever een dagje zeevissen, of anders misschien een stukje roeien door de Leidse singels. Zij herdenken liever privé het verlies van de ‘Venus’ aan de gevestigde gemeente kunst.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×