Volkstuinen in Oostvlietpolder illegaal

Als de provincie Zuid-Holland binnenkort definitief beslist dat er in een groot deel van de Oostvlietpolder geen verblijfsrecreatie mag plaatsvinden, kan de gemeente de bestaande volkstuinen daar niet legaliseren. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen die D66 eerder over deze kwestie stelde. De provincie heeft een concept-besluit genomen waarin de grenzen van het deel van de Oostvlietpolder dat bebouwd mag worden strak rondom het aan te leggen bedrijventerrein zijn getrokken. De volkstuinen liggen nu buiten deze zogenaamde ‘rode contour’. De gemeente Leiden is het niet met de provincie eens en hoopt dat in het definitieve besluit de rode contouren worden aangepast en de volkstuinen gewoon gelegaliseerd kunnen worden.

Mocht de provincie ook in laatste instantie bij het huidige standpunt blijven dan zal de gemeente een nieuw bestemmingsplan voor het gebied moeten vaststellen, waarin dan rekening gehouden moet worden met het besluit van de provincie. In dat geval is er geen ruimte meer voor volkstuinen in de Oostvlietpolder.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×