Omvang nieuwe Morspoortgarage onduidelijk

Het is onzeker of de Morspoortgarage groot genoeg kan worden om het wegvallen van de Boommarktgarage te compenseren. Het vorige college schrapte de parkeergarage aan de Boommarkt toen duidelijk werd dat er een alternatief was in de vorm van een nieuwe garage op het terrein tegenover de Morspoort. Ook het belastingkantoor werd in die plannen betrokken. Of de gemeente inderdaad over het gebouw kan beschikken is echter onduidelijk. De Rijksgebouwendienst (RGD) heeft nog geen enkele toezegging gedaan en bekijkt eerst of het gebouw geschikt is voor een andere overheidsdienst. Pas na de zomer neemt de RGD daarover een besluit. Dat blijkt uit het antwoord van de gemeente op vragen die de VVD hierover stelde.

Op de vraag of het wegvallen van het belastingkantoor in de herontwikkelingsplannen van het gebied invloed heeft op de grondexploitatie van het Aalmarktgebied en de komst van een megadisco, megabios, megastores en een popcentrum bij het station komt het college slechts met het ontwijkende antwoord ‘dat er nog geen sprake is van het niet beschikbaar komen’.

Leiden megabios Morspoortgarage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×