Sloopvergunningen Aalmarktgebied verstrekt

3

De gemeente heeft sloopvergunningen verstrekt voor de Aalmarktschool, de voormalige gymzaal van die school en de Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal. Ook is een vergunning verleend voor de sloop van het interieur van de voormalige dienstwoning van de Stadsgehoorzaal, het pand aan de Aalmarkt 7. De komende zes weken kan er bezwaar gemaakt worden tegen de verleende vergunningen.

Met het verlenen van de vergunningen negeert het college het negatieve advies van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg op de plannen. Volgens de gemeente zijn er geen betere opties.

Delen

3 reacties

  1. Bezwaar maken..als alle sloopvergunningen al zijn verstrekt  op voorhand aan de betreffende sloop-instellingen en aannemers die dit werk gaan doen in de toekomst dan heeft bezwaar  maken geen zin meer!!
    Aangezien er dan al contracten ondertekend zijn op voorhand..of er moet een clausule instaan die vermeld: bij X % bezwaarschriften van de leidse bewoners …..dan zal deze toekomstige sloop …n i e t doorgaan  ongeacht de kosten die het met zich meebrengt om de contracten de annuleren met de betreffende aannemers zonder tegemoet koming van de ontstane kosten!!

  2. Het college gaat dus gewoon voort op de destructieve ramkoers van Hillebrand, ondanks negatief advies van Monumentenzorg en anderen met een wat betere kijk op stedenbouw, architectuur en historie dan bestuurders, ambtenaren en projectontwikkelaars. Van een nieuwe, frisse en linkse wind is nog weinig te bespeuren. De SP was ooit tegen het grootschalige Aalmarktplan, maar is klaarblijkelijk ook hier braaf bijgedraaid.

  3. Ik zou ook wel willen weten hoe je effectief bezwaar kunt maken. In de binnenstad langs het water oude panden slopen? Vooral de school is beeldbepalend, zonde als daar nieuwbouw komt – het oude gebouw komt nooit meer terug!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline