Ayaan beschrijft haar Leidse studententijd

In het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali ‘Mijn vrijheid, de autobiografie’, vertelt zij hoe ze tijdens haar studententijd in Leiden begon met vriendjes, alcohol en broeken dragen. Toen ze 24 jaar oud was, begon ze met de studie politicologie aan de Universiteit Leiden.

In haar boek beschrijft ze de cultuur van de verschillende studentenverenigingen, van Catena waariedereen smerige kleren droeg, tot Minerva waar de upper class van de studenten lid werd. Ayaan werkte tijdens haar studie als tolk-vertaler voor politie, ziekenhuizen, rechtbanken en asielzoekerscentra. Op 30-jarige leeftijd studeerde ze af en verliet ze Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×