Ayaan beschrijft haar Leidse studententijd

2

In het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali ‘Mijn vrijheid, de autobiografie’, vertelt zij hoe ze tijdens haar studententijd in Leiden begon met vriendjes, alcohol en broeken dragen. Toen ze 24 jaar oud was, begon ze met de studie politicologie aan de Universiteit Leiden.

In haar boek beschrijft ze de cultuur van de verschillende studentenverenigingen, van Catena waariedereen smerige kleren droeg, tot Minerva waar de upper class van de studenten lid werd. Ayaan werkte tijdens haar studie als tolk-vertaler voor politie, ziekenhuizen, rechtbanken en asielzoekerscentra. Op 30-jarige leeftijd studeerde ze af en verliet ze Leiden.

Delen

2 reacties

  1. Ayaan spreekt ook over het beeldschone Leiden . Ik ben es beter rond gaan kijken en ja ze heeft gelijk. Alleen erg jammer dat er in en om het centrum zo veel rommel op straat ligt.

    Het is verder ook een prachtig, ontroerend en zeer lezenswaardig boek.

Over de auteur

Je bent nu offline