Leidse Letterenstudenten vergeven Nobelprijs aan anderen

De Leidse Letteren Nobelprijs is gewonnen door de Duitse auteur ErnstJünger, die werd voorgedragen door Erwin van der Leij. Een gedeelde tweede plaats is gewonnen door de Japanse Arai Hakuseki, voorgedragen door Maartje Swart en door de Indiër Homi Bhabha, voorgedragen door CarolienStolte, Marinda van Dorst en Wouter Ydema. Hun oordeel wijkt daarmee af van de kandidatuur van de echte Nobelprijswinnaar. De Leidse Letteren Nobelprijs is een soort verkiezing van de beste schrijver onder Leidse Letterenstudenten. 

Op de dag dat de Nobelprijs voor de literatuur werd uitgereikt,organiseert de Faculteit der Letteren een eigen ‘Nobelprijs’-uitreiking. Van 12.00 tot 13.00 uur kunnen studenten en medewerkers in een presentatievan twee minuten hun favoriete kandidaat nomineren. De jury beloont de beste studentenpresentatie met een wissel-‘Nobelprijs’, die het hele jaarin bezit van de opleiding van de winnende student blijft. Vorig jaar sleepte de opleiding Japans met de kandidatuur van Haruki Murakami de wisselbeker binnen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×