Olivia Smeets en Marjon Toemen van de Vereniging Leidse Schooltuinen verkopen aan de lopende band pompoensoep van Alexander Geertsema. (foto: Ron Favier)

Herfstmarkt in Hortus druk bezocht

De laatste markt van dit jaar in de Leidse Hortus Botanicus is zaterdag zeer druk bezocht. De bezoekers konden allerlei informatie verzamelen om hun tuin winterklaar te maken of zich alvast voorbereiden op het nieuwe seizoen. Maar planten die het ook in de winter goed doen verwisselden in hoog tempo van eigenaar. Ook waren er in de Wintertuin leuke cadeautjes te koop voor de feestdagen. De pompoensoep met oude kaas en mascarpone, speciaal voor de gelegenheid klaargemaakt door oud-wethouder Alexander Geertsema, ging er ook in als koek. De opbrengst hiervan kwam geheel ten goede aan de Vereniging Leidse Schooltuinen.

Door een storing in het alarmsysteem in de Oranjerie moest een lezing van hortulana Carla Teune over de eerste tulpenbollen van Carolus Clusius ruim een uur later beginnen dan was aangekondigd, maar ook daar konden de bezoekers niet over in zitten omdat er genoeg te zien en te beleven was in de rest van de Hortus Botanicus.

Advertentie

Leiden hortus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×