Bij lampenzaak Van Cleef aan de Botermarkt is de opheffingsuitverkoop al in volle gang (foto: Ron Favier)

Weer opheffing oude Leidse winkel

Na generaties lang beeldbepalend te zijn geweest aan de Leidse Botermarkt gaat ook lampenwinkel Van Cleef binnenkort sluiten. Eerder meldde meubeltoonzaal Wisse en Snelderwaard aan de Haarlemmerstraat al te zullen sluiten. Aan het eind van dit kalenderjaar verwacht Josée van Cleef de winkel defintief te kunnen sluiten. De opheffingsverkoop is inmiddels al in volle gang. Het echtpaar van Cleef, dat veertig jaar de zaak runde, kan geen opvolgers vinden en is zodoende wel genoodzaakt de deuren te sluiten. Het is voor hen tijd om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten.

De lampenzaak van Cleef is altijd een echt familiebedrijf geweest en bestaat al sinds 1929. De vader van Joseé van Cleef startte het bedrijf in dat jaar. De radio- en televisie-afdeling die vroeger ook bij Van Cleef hoorde, is vijf jaar geleden wel in andere handen overgegaan. De elektrotechnische tak van het bedrijf werd al eerder opgedoekt.

Personeelslid Ton van der Meel staat zelfs al 43 jaar bij Van Cleef achter de toonbank en hij ziet nu zijn kans schoon met prepensioen te gaan, nu dat nog mogelijk is. Ondanks pogingen de zaak op een speciale internetsite met ter overname aangeboden winkels te promoten is het de Van Cleefjes niet gelukt op tijd een opvolger te vinden. Ook de bemoeienis van de Kamer van Koophandel heeft niet soelaas kunnen bieden. Een verlies voor Leiden vindt Joseé van Cleef het sluiten van haar zaak zeer zeker.

Van Cleef: “Familiebedrijven geven een stad een eigen, uniek karakter. Met al die franchisenemers van tegenwoordig krijg je alleen maar ABC-steden (= Albert Heijn, Blokker en C & A) die allemaal op elkaar lijken. Wij voerden altijd een eigen assortiment dat niemand anders in die samenstelling kon aanbieden. Jammer, maar het is niet anders.”

Advertentie

Leiden winkels


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×