Dit tegeltableau van Het Leidsche Kaashuis kwam te voorschijn bij het strippen van de gevel. (foto: Ron Favier)

Oud tegeltableau Het Leidsche Kaashuis komt te voorschijn

Bij restauratiewerkzaamheden aan het pand Hogewoerd 8 is een prachtig tegeltableau te voorschijn gekomen dat dateert uit 1923. Het betreft hier een vroeg twintigste-eeuws tegeltabeau van Het Leidsche Kaashuis. De eigenaar is zeker van plan het tegeltableau te laten zitten ook al krijgt het pand een andere bestemming dan kaashuis. Het tegeltableau heeft jaren lang vescholen gezeten achter een laag stucwerk en is daardoor prima geconserveerd.

Hier en daar moet het nog wel gerestaureerd worden.

Advertentie

Leiden winkels


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×