Damesboetiek Fiorella sluit haar deuren. (Foto: Charlotte Povel).

Damesboetiek Fiorella sluit na 35 jaar haar deuren

35 jaar lang verkocht ze dameskleding in de Burgsteeg. Maar nu zet eigenaresse Karoline Laurier er een punt achter. Ze sluit de deuren van ‘haar’ Fiorella en hoopt een enthousiaste opvolger te vinden.

Op 1 maart sluit Fiorella officieel haar deuren. Door het verlangen naar een nieuw avontuur en de repercussies van de coronacrisis heeft de eigenaresse versneld de knoop doorgehakt. In 2019 won de boetiek aan de Burgsteeg nog de prijs voor beste winkel in de categorie ‘modezaken’ in de regio Leiden. Achteraf gezien was dat ook meteen het laatste feestje.

“Het is een mooie tijd geweest met de nodige ups en downs, maar dit is het moment om ermee te stoppen”, vertelt Karoline Laurier, oprichtster en eigenaresse van Fiorella. “Tijd voor iets nieuws. De coronacrisis heeft deze beslissing licht geforceerd, maar wij waren al van plan om een nieuwe weg in te slaan. Toekomstige ambities zitten helaas wel in de wachtkamer omdat we midden in een pandemie zitten.”

Pandemie-perikelen
Ook Fiorella is hard getroffen door de coronacrisis. Op 15 december 2020 moest de familie Laurier door de landelijke coronamaatregelen noodgedwongen de winkeldeuren sluiten en omdat Fiorella geen webwinkel heeft, loopt de verkoop sindsdien uitermate stroef.

“Het is niet te vergelijken met de gang van zaken toen we nog open waren”, beaamt Laurier. “Vóór onze sluiting ging het gewoon goed, maar sinds we gesloten zijn, is de verkoop minimaal. Klanten sturen af en toe per email foto’s door van artikelen die zij willen hebben en wij zorgen dan dat die bezorgd worden. Zo proberen we op andere, creatieve manieren aan de slag te gaan.”

Mogelijke overname
Wat er precies gaat gebeuren met de zaak, is onduidelijk. Er is nog geen nieuwe kandidaat gevonden om de winkel over te nemen, maar Centrummanagement Leiden heeft zich inmiddels wel gemeld om te helpen bij het vinden van een overnamekandidaat om het ruime aanbod aan unieke winkels in het centrum van Leiden intact te houden.

Fiorella verkoopt dameskledij, accessoires en sieraden voor elke gelegenheid, die met artistiek oog en veel aandacht door Karoline Laurier en haar team zijn uitgekozen. Onder andere uit Italië, Frankrijk, Denemarken en Nederland worden merken ingekocht. Tot en met 1 maart kunnen klanten nog profiteren van een mooie zestig procent korting en na de coronacrisis is Laurier van plan een uitverkoop met opheffingskorting te organiseren.

Volgend hoofdstuk
Laurier houdt haar opties open, maar neigt wel in een bepaalde richting. “Een studie kunstgeschiedenis lijkt mij heel erg leuk”, lacht Laurier. “En wellicht een cursus tekenen. Daarnaast ben ik zeker ook bereid om eventueel een nieuwe eigenaar – mocht die zich aandienen – met mijn expertise bij te staan.”

Advertentie

Leiden Maatschappij winkels


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×